Noteer in uw agenda: dinsdag 7 oktober: kerremesse met cavabar, liters bier, zanger Geert en zangeres Martine, frituur de kruiskalsijde en ambiance tot in de late uurtjes.

vrijdag 12 september 2014

seizoen 14-15: wedstrijd 1, zondag 07 sep 14, Ter Mote - DDT: 3-3

In de traditionele A17-derby greep DDT de thuisploeg meteen naar de keel.
Het ontwikkelde een verschroeiend tempo en Ter Mote moest al direct naar adem happen.
Op minuut 5 onderschepte Frederik B.  het leder  om daarop de thuisgoallie heerlijk te lobben schuins vanop zowat 26 meter. Na nog een open kans gemist te hebben  mocht DDT een vrij trap nemen opnieuw schuin voor doel vanop zowat 26 meter. Wim trapte hard en vol effect juist onder de deklat alwaar de doelman de bal moest lossen, en zo het leer zag binnen dwarrelen : 0-2.
Vijf minuten kon Ter Mote echter al milderen na een ongelukkig misverstand in het verdedigend compartiment van zwart-rood. Kort nadien redde Mike knap met de voet en trapte Ter Mote op de deklat.   De gelijkmaker hing in  de lucht maar dit was zonder Pieter gerekend die door Frederik B. de ruimte ingestuurd werd, alleen op doel afstormde om beheerst de 1-3 te scoren.
DDT ging met een net niet geruststellende voorsprong de rust in, want het absoluut te vermijden tegendoelpunt zou ons nog wel eens zuur kunnen opbreken.

Na de rust was er van het vlot combinerende DDT niet veel meer te merken, en Ter Mote ging er weer in geloven, temeer DDT door een volslagen onnodige rode kaart met tien verder moest.  Tijd voor de Ter Mote spits om de trukendoos boven te halen : binnen de minuut slaagde hij erin om twee penalties te veroorzaken.  Een déjà-vu gevoel overmeesterde ons.  De eerste redde Mike nog maar op de tweede moest hij zich toch gewonnen geven.
Er wachtten de rossoneri nog 20 spannende minuten.   Toen ook nog Pieter gekwetst uitviel, waren ze nog met negen. Ter Mote rook bloed en kon opnieuw profiteren van een te vermijden misverstand in het verdedigend compartiment om de gelijkmaker te scoren. Na nog een rode kaart waren ze nog met acht.
Gelukkig floot de scheidsrechter stipt op tijd af.  Een match die DDT nooit uit handen mag geven maar die het uiteindelijk nog kon verloren hebben ook.

Het seizoen start dus, ook rekening houdend met 2 rode en 3 gele kaarten, met een bitter gelijkspel.